Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsna ala flaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietuszka mała 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler korzeniowy według uznania
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5-6 ziarenek
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz do smaku
zielona pietruszka
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsna ala flaczki

Mięso z indyka (może być gulaszowe)zalewamy 2 litrami wody, dodajemy pietruszkę ,seler,marchew,liść laurowy i ziele angielskie ,doprowadzamy do zagotowania i kiedy się zagotuje zdejmujemy ostrożnie łyżką powstałą pianę ,dodajemy pieprz i jarzynkę , gotujemy jak rosół na ,małym gazie do momentu kiedy mięso będzie miękkie .
Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy z zupy razem z warzywami .Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki (ja nie kroję jego ,a staram się je tak porwać wzdłuż włókien),warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem dodajemy do wywaru ,całość doprawiamy i obficie posypujemy zielona pietruszką ,podajemy z pieczywem .
Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką i zamiast pietruszki użyć majeranek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 27.09.2011 14:26
Bardzo apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak