Sposób przygotowania

Mięso z indyka (może być gulaszowe)zalewamy 2 litrami wody, dodajemy pietruszkę ,seler,marchew,liść laurowy i ziele angielskie ,doprowadzamy do zagotowania i kiedy się zagotuje zdejmujemy ostrożnie łyżką powstałą pianę ,dodajemy pieprz i jarzynkę , gotujemy jak rosół na ,małym gazie do momentu kiedy mięso będzie miękkie .
Kiedy mięso jest miękkie wyciągamy z zupy razem z warzywami .Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki (ja nie kroję jego ,a staram się je tak porwać wzdłuż włókien),warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem dodajemy do wywaru ,całość doprawiamy i obficie posypujemy zielona pietruszką ,podajemy z pieczywem .
Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką i zamiast pietruszki użyć majeranek .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo apetyczna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !