Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Focaccia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pół kg
sól
cukier
drożdże 3 dag
oliwa 2 łyżki
woda 350 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Focaccia

Wymieszaj w misce mąkę z solą, cukrem i drożdżami. Zrób pośrodku wgłębienie. Wlej tam wodę i oliwę i zacznij wyrabiać ciasto.
Kiedy ciasto będzie odchodzić od ręki, przerwij wyrabianie. Uformuj z ciasta kulę, włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość wyrabiaj je jeszcze 3 minuty, przełóż na dużą blachę do pieczenia i rozciągnij. Skrop oliwa i oprósz solą. Zostaw do wyrośnięcia na 30 min.
Piecz 25 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 16.02.2012 22:49
dziękuję
iknkirke 16.02.2012 08:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak