Sposób przygotowania

Ryż ugotować i ostudzić ,wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami maki oraz solą do smaku, maczając dłonie w wodzie uformować malutkie kulki .
W garnku zagotować 1,5 szklanki wody z masłem i przecierem pomidorowym oraz jarzynką ,do gotującej się wody włożyć ostrożnie pulpety i na małym ogniu gotować do 5 min na koniec dolać śmietankę i doprawić do smaku pieprzem .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Ładnie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    niezwykła odsłona zwykłego dania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie klopsiki, pulpeciki i wszelkie kotleciki :) Z ryżem, jeszcze nie robiłam, ale fajnie się zapowiada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !