Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki ryżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki ryżowe

Ryż ugotować i ostudzić ,wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami maki oraz solą do smaku, maczając dłonie w wodzie uformować malutkie kulki .
W garnku zagotować 1,5 szklanki wody z masłem i przecierem pomidorowym oraz jarzynką ,do gotującej się wody włożyć ostrożnie pulpety i na małym ogniu gotować do 5 min na koniec dolać śmietankę i doprawić do smaku pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 18.11.2012 18:49
świetne
Sarenka 31.10.2011 19:16
Lubie klopsiki, pulpeciki i wszelkie kotleciki :) Z ryżem, jeszcze nie robiłam, ale fajnie się zapowiada.
sylwia / sytofala 29.09.2011 21:44
niezwykła odsłona zwykłego dania :)
Lotar 28.09.2011 09:36
Ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak