Sposób przygotowania

Buraki obieramy, kroimy w plastry, zalewamy wodą, dodajemy szczypte kwasku i gotujemy. Gdy cwiki są miekkie wlewamy zakwas a na sam koniec śmietanę - calosc doprawiamy do smaku pieprzem i solą, podajemy na obiad razem z ugotowanymi osobno ziemniakami

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    rozumiem, że te cwiki to buraki właśnie - to jakaś regionalna nazwa?
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajny przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis, ładny kolor

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !