Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 3
żurek 300 ml
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz

Buraki obieramy, kroimy w plastry, zalewamy wodą, dodajemy szczypte kwasku i gotujemy. Gdy cwiki są miekkie wlewamy zakwas a na sam koniec śmietanę - calosc doprawiamy do smaku pieprzem i solą, podajemy na obiad razem z ugotowanymi osobno ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 21.02.2013 08:10
ciekawy przepis, ładny kolor
bietka 13.06.2012 15:24
fajny przepis
ilka_86 11.11.2011 20:48
mniam
SmacznaPyza 27.09.2011 21:40
rozumiem, że te cwiki to buraki właśnie - to jakaś regionalna nazwa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak