Sposób przygotowania

Krok 1 / 10

Tortownicę o średnicy ok. 24 cm natłuścić i wysypać bułką tartą. Odkąd mam kwadratową formę o boku 20 cm, robię w niej, wykładając jej wnętrze pergaminem. Kakao wymieszać z gorącą wodą na papkę. Gdyby wody było mało, dolać odrobinę. Oddzielić bialka od żółtek. W misce utrzeć masło lub margarynę z cukrem pudrem na krem. Dodawać po jednym żółtka - za każdym razem dobrze rozcierając. Dodać przestudzone kakao i dokładnie wymieszać


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota dwa razy plus
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonała WZtka. Przepis warty polecenia.
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !