Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie grzanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
masło do smażenia
pomidor 2 szt
mozzarella 1 op
pieczywo tostowe 8 kromek
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie grzanki

1. Grzyby oczyść, opłucz, osącz na sicie i drobno posiekaj. Umyj i pokrój dymki wraz ze szczypiorkiem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć przygotowane składniki, przesmaż na złoty kolor.
2. Sparzone pomidory obierz, miąższ posiekaj. Osączoną mozzarellę pokrój w kosteczkę. Wrzuć razem z pomidorami na patelnię. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, chwilę ogrzewaj. Pieczywo zrumień bez tłuszczu, nałóż masę, posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 07.03.2014 17:35
świetne grzanki:)
dorrota 07.03.2014 17:35
ależ smakowite;)
Krystyna32 23.11.2013 09:03
fajny pomysł
Dorian 10.04.2012 14:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak