Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka czosnkowa z parmezanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 20 dag
sałata 1/2 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczywo tostowe 3 kromki
czosnek 5 ząbków
olej wg uznania
parmezan 5 dag
ocet wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka czosnkowa z parmezanem

1. Filet z indyka umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem, pokrój na kawałki. Przesmaż na łyżce oleju, ostudź.
2. Sałatę umyj, osusz w wirówce, listki porozrywaj na kawałki. Umyj i oczyść paprykę, pokrój w kostkę. Wymieszaj z sałatą i indykiem.
3. Tosty zrumień i natrzyj 2 ząbkami czosnku, pokrój w kostkę. Parmezan pokrój w płaty. Dodaj do sałatki. Połącz 4 łyżki oleju z 2 łyżkami octu. Dodaj resztę posiekanego czosnku. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sosem polej sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 22.01.2014 21:32
smaczna sałatka
IwonaKa 05.12.2013 10:42
na pewno by mi smakowała ta sałatka
fotoviderek 15.06.2013 11:18
Świetna sałatka :)
fictor123 18.09.2012 12:29
swietna
szpindorio 16.01.2012 21:37
ciekawy przepis - zwłaszcza te grzanki z czosnkiem jako dodatek do sałatki to super pomysł. Jak przygotowujesz czosnek do natarcia tostów ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak