Sposób przygotowania

1. Filet z indyka umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem, pokrój na kawałki. Przesmaż na łyżce oleju, ostudź.
2. Sałatę umyj, osusz w wirówce, listki porozrywaj na kawałki. Umyj i oczyść paprykę, pokrój w kostkę. Wymieszaj z sałatą i indykiem.
3. Tosty zrumień i natrzyj 2 ząbkami czosnku, pokrój w kostkę. Parmezan pokrój w płaty. Dodaj do sałatki. Połącz 4 łyżki oleju z 2 łyżkami octu. Dodaj resztę posiekanego czosnku. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sosem polej sałatkę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    ciekawy przepis - zwłaszcza te grzanki z czosnkiem jako dodatek do sałatki to super pomysł. Jak przygotowujesz czosnek do natarcia tostów ?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna sałatka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    na pewno by mi smakowała ta sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !