Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynki w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 1 kg
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 pęczki
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynki w ziołach

1. Opłukane, osuszone papierowym ręcznikiem sardynki natrzyj solą i pieprzem, ułóż w nasmarowanym oliwą płaskim naczyniu do zapikania.
2. Natkę pietruszki wymieszaj z oliwą, czosnkiem, sokiem z cytryny. Mieszanką posyp rybki, piecz 30 min w temp 190 stopni. Podawaj np. z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.12.2013 09:07
pyszne rybki
RenataZ-et 21.06.2013 22:27
ciekawa propozycja
fotoviderek 14.06.2013 07:24
Dobry pomysł :)
Dorian 10.04.2012 14:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak