Sposób przygotowania

1. Do wrzątku włóż mięso. Zagotuj, odszumuj. Dodaj przyprawy i włoszczyznę, gotuj godzinę. Posól, wyjmij jarzyny, mięso gotuj, aż będzie miękkie. Wyjmij, pokrój w plastry.
2. Pieczarki podsmaż na maśle, oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź 300 ml wywary z mięsa, mlekiem i śmietaną. Zagotuj. Dodaj jarzyny pokrojone na tzw. zapałkę. Przypraw. polej tym sosem plastry wołowiny. Posyp posiekaną natką. Podawaj z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Fajny klasyczny przepis. Podoba mi się!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !