Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
pieprz do smaku
pieczarki 20 dag
sól do smaku
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
natka pietruszki do dekoracji
mleko 1/2 szkl
śmoetana 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa

1. Do wrzątku włóż mięso. Zagotuj, odszumuj. Dodaj przyprawy i włoszczyznę, gotuj godzinę. Posól, wyjmij jarzyny, mięso gotuj, aż będzie miękkie. Wyjmij, pokrój w plastry.
2. Pieczarki podsmaż na maśle, oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź 300 ml wywary z mięsa, mlekiem i śmietaną. Zagotuj. Dodaj jarzyny pokrojone na tzw. zapałkę. Przypraw. polej tym sosem plastry wołowiny. Posyp posiekaną natką. Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.02.2014 18:15
Pyszny obiad
Krystyna32 04.02.2014 05:48
pyszne mięsko
emeslive 21.11.2012 21:06
Fajny klasyczny przepis. Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak