Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 350 gram
woda letnia 125 ml
sól szczypta 1
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Make przesiewamy na stolnice,dodajemy jajko,szczypte soli i mocno wyrabiamy-wlewajac powoli wode.Gdy ciasto stanie sie lsniace i elastyczne,dzielimy je na 3-4 czesci i przykrywamy sciereczka,aby nie wyschlo.Na lekko podsypana stolnice wykladamy kolejno ciasto i walkujemy na grubosc okolo 2 mm.wykrawamy krazki.Napelniamy farszem i zlepiamy brzegi.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie okolo 5-10 minut od chwili wyplyniecia na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak