Sposób przygotowania

w rondelku z octu i cukru ugotować syrop,warzywa oraz jabłka umyć obrać,kapustę i ogórki poszatkować,pomidory i cebulę pokroić,wszystkie warzywa połączyć ze sobą posolić wymieszać i odstawić na noc,następnego dnia odcisnąć sok i połączyć z syropem dodając starte na tarce jarzynowej jabłka,liść laurowy i gorczycę wszystko wymieszać i zagotować gorące wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.20min.od zagotowania się wody.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Szkoda ,ze szybciej nie mialam tego przepisu , bo fajny a ogórki i pomidory na ogródku już się skończyły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !