Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka obiadowa z czerwonej kapusty i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg.
pomidory zielone i czerwone po 1 kg.
cebula 1/2 kg.
ogórki świeże 1 kg.
Syrop:
ocet 10 % 3 szkl.
cukier 1/2 kg.
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka obiadowa z czerwonej kapusty i pomidorów

w rondelku z octu i cukru ugotować syrop,warzywa oraz jabłka umyć obrać,kapustę i ogórki poszatkować,pomidory i cebulę pokroić,wszystkie warzywa połączyć ze sobą posolić wymieszać i odstawić na noc,następnego dnia odcisnąć sok i połączyć z syropem dodając starte na tarce jarzynowej jabłka,liść laurowy i gorczycę wszystko wymieszać i zagotować gorące wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.20min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.08.2013 07:27
bardzo smaczna
Marzena34 19.11.2011 09:00
świetny
misia53 28.09.2011 17:41
Szkoda ,ze szybciej nie mialam tego przepisu , bo fajny a ogórki i pomidory na ogródku już się skończyły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak