Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka obiadowa ogórkowo-marchewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 5 kg.
marchew 3/4 kg.
cebula 3/4 kg.
pietruszka natka bez łodyg 2 pęczki
sól 2 łyżki
Zalewa:
ocet 10 % 1/2 szkl.
cukier 1 szkl.
oliwa 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka obiadowa ogórkowo-marchewkowa

przygotować zalewę z octu i cukru wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować,warzywa umyć obrać,ogórki poszatkować,cebulę pokroić w piórka wymieszać z ogórkami i solą następnie odstawić na ok.5godz.po tym czasie odcisnąć sok,dodać oliwę lub olej pokrojoną drobniutko zieloną pietruszkę i startą na tarce jarzynowej marchew wszystkie składniki wymieszać i zalać przestudzoną zalewą wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.11.2013 20:06
świetny pomysł
Grazyna0211 24.02.2013 17:57
robię podobną jest bardzo smaczna
Motorek 30.09.2012 14:05
pycha
Ania67 28.09.2011 20:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak