Sposób przygotowania

przygotować zalewę z octu i cukru wymieszać aby cukier się rozpuścił i zagotować,warzywa umyć obrać,ogórki poszatkować,cebulę pokroić w piórka wymieszać z ogórkami i solą następnie odstawić na ok.5godz.po tym czasie odcisnąć sok,dodać oliwę lub olej pokrojoną drobniutko zieloną pietruszkę i startą na tarce jarzynowej marchew wszystkie składniki wymieszać i zalać przestudzoną zalewą wkładać do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    robię podobną jest bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !