Sposób przygotowania

Cebule obieramy, kroimy w plasterki i szklimy na dwóch łyżkach oleju. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka wkładamy do rondelka na rozgrzany olej /jedna łyżka/ i niewielką ilość wody.Gotujemy do czasu aż owoce całkowicie się rozgotują, doprawiamy solą, cukrem, imbirem, cynamonem oraz skórką cytrynową. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy łyżką soku z cytryny i dodajemy do jabłek. Zagotowujemy. W naczyniu żaroodpornym rozkładamy masę cebulowo-jabłkową, na niej układamy białą kiełbasę. Zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !