Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z królika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1/2 kg
sos pieczeniowy 1/2 litra
ziele angielskie do smaku
cebula biała do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
marchewka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z królika

Mięso z królika pokroić przyprawić pieprzem obsmażyć na patelni. Następnie wrzucić pokrojoną cebulę i marchewkę. Wszystko zalać sosem pieczeniowym. Doprawić zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Całość gotować na małym ogniu. Podawać z plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.10.2012 08:29
mniam
Małgorzata106 01.02.2012 18:46
super
pacpaw 01.10.2011 23:09
mięso z króliczka faktycznie powinno być skruszone. Najprostszym sposobem kruszenia mięsa jest mrożenie, ale warto jednak użyć marynaty - zawsze dodatkowy smak :o)
BernadettaP 26.09.2011 21:33
Parę razy robiłam królika i wydaje mi się, że będzie twardy, jeśli go wcześniej na trochę nie zamarynujesz, albo nie naszpikujesz np. słoniną, w przypadku większych sztuk mięsa. Poza tym jakoś sos pieczeniowy mi tutaj nie pasuje i brakuje trochę wina, czosnku i innych przypraw...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak