Sposób przygotowania

Jajka, mleko,wodę, mąkę i oliwę miksujemy na jednolite ciasto z którego smażymy cienkie naleśniki na patelni bez tłuszczu.Cebule, pieczarki, seler i paprykę oczyszczamy i drobno kroimy. a następnie podsmażamy na maśle. Na drugiej patelni podsmażamy masło, zlewamy nadmiar tłuszczu i dodajemy warzywa.Obieramy pomidora, kroimy na kawałki i dodajemy do mięsa, doprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem ok. 45 min.Kiedy farsz przestygnie, nakładamy go na naleśniki, zawijamy. Podsmażamy na patelni lub zapiekamy w piekarniku. Podajemy na gorąco. Możemy posypać startym żółtym serem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !