Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
suszone śliwki bez pestek 25 dag
czerwone, wytrawne wina 1/2 szklanki
chili Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa do potraw 1 szczypta
karkówka 80 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna karkówka

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6-8 kotletów. Przyprawę do grilla połączyć z olejem i powstałą pastą posmarować mięso. Odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godz. Przygotować sos: śliwki umyć i rozgotować w 1 szklance wody. Zmiksować z winem i przyprawami. Kotlety smażyc z obu stron na grillu lub patelni grillowej, od czasu do czasu smarując pozostałą pastą. Podawać z sosem śliwkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 14.04.2011 14:53
rewelka
AgaS10 12.02.2011 14:17
fajne mięsko:)
szajba2 02.01.2011 14:42
może być
Babciagramolka 17.12.2010 10:40
Karkóweczka z winem - warte rozpatrzenia
mala2021 10.11.2010 13:10
szkoda że sezon grillowy się już skończył ...no nic trzeba czekać do wiosny
Mariposas 13.07.2010 21:46
Trzeba spróbować na najbliższym grilu
Barbara55 07.07.2010 18:28
mięsko pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak