Sposób przygotowania

Najlepiej nadaje się na kisiel domowy sok, oczywiście, ale w ostateczności możemy użyć również takiego ze sklepu. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z odrobiną zimnej wody. Starannie, tak by nie porobiły się nam potem \"kluchy\". Pozostałą wodę i sok zagotowujemy. Słodzimy do smaku, jeśli tego wymaga. Kiedy woda z sokiem zacznie wrzeć, dolewamy naszą rozmieszaną mąkę i zagotowujemy ponownie. Podajemy przyozdobiony listkiem świeżej mięty.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale piękny kolorek! Kisiel wygląda bardzo apetycznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kisiel lubię i zaciągam nim trochę kompot jabłkowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam kisielek
  • 1
    original
    Opublikowano

    czeresnie

    W sam raz dla maluchów:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !