Sposób przygotowania

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinie dokłądnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Czosnek siekamy drobniutko. Oliwę powoli podgrzewamy na patelni z czosnkiem, gdy zacznie ładnie pachnieć wrzucamy cukinie, solimy, lekko pieprzymy, dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Można dodać odrobinę wody i przykryć. Gdy cukinia się zrobi przezroczysta zdejmujemy z ognia. Ugotowany makaron mieszamy z pesto i cukinią.
Można posypać parmezanem, czarnymi oliwkami lub bazylią.

Uwaga - sekret dania - tagliatelle jajeczne. Nie ma co kombinować z innym rodzajem, będzie zjadliwe, ale to nie to samo. Warto zainwestować w dobrej jakości składniki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    egzotyczny zestaw
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !