Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle di zucchine con pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 200 gram
cukinie małe 2 sztuki
czosnek 3-4 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól
pesto czerwone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle di zucchine con pesto

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinie dokłądnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Czosnek siekamy drobniutko. Oliwę powoli podgrzewamy na patelni z czosnkiem, gdy zacznie ładnie pachnieć wrzucamy cukinie, solimy, lekko pieprzymy, dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy. Można dodać odrobinę wody i przykryć. Gdy cukinia się zrobi przezroczysta zdejmujemy z ognia. Ugotowany makaron mieszamy z pesto i cukinią.
Można posypać parmezanem, czarnymi oliwkami lub bazylią.

Uwaga - sekret dania - tagliatelle jajeczne. Nie ma co kombinować z innym rodzajem, będzie zjadliwe, ale to nie to samo. Warto zainwestować w dobrej jakości składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.01.2014 19:49
pyszności :)
Adamorek 28.01.2012 23:07
egzotyczny zestaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak