Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolką szparagową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulka 4 średnie
kiełbasa 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
fasola szparagowa 1/4 kg
papryka czerwona 1 duża
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
kabaczek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolką szparagową

Z kiełbasek zdjąć osłonki i pokroić w kostkę.Pieczarki oczyścić i pokroić.Cukinię cienko obrać ze skórki i pokroić w kostkę(jeśli są wyrośnięte to wydrążyć środki nasienne).Fasolkę i paprykę opłukać - pokroić na małe kawałki .Cebulę obrać i posiekać.Jeśli mamy chudą kiełbaskę, to dodajemy oliwy do smażenia .Kiełbaskę z cebulką krótko przesmażyć i przełożyć do większego garnka.Na patelnię wlać dwie łyżki oliwy i też krótko przesmażyć fasolkę z pieczarkami.Dodać do kiełbaski, a na koniec podsmażyć paprykę i przełożyć do pozostałych składników.Posolić łyżką soli wymieszać wszystkie składniki z połową cukinii.Zalać wodą do 3/4 ich wysokości i gotować na małym ogniu przez ok.20 minut. Potem dodać resztę cukinii i gotować do zeszklenia się jej(tak żeby nie rozgotowała się).Dodać do smaku ketchup,koncentrat , majeranek,sól,pieprz i cukier .Doprawione leczo gotujemy jeszcze na małym ogniu przez ok. 5-10 minut.Im częściej jest odgrzewane tym coraz lepsze w smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.10.2012 13:26
OO pyszności dla mojego męża
Katarzyna59 20.08.2012 20:39
bardzo pyszne
PaniMISIOWA 02.06.2012 11:14
pycha!
Aneta41 03.05.2012 18:23
takiego jeszcze nie jadłam
radosna29 10.03.2012 22:22
fajny przepis
jasiek 09.03.2012 17:14
ciekawe
jasiek 13.02.2012 22:58
ciekawe
smakowita 11.02.2012 14:21
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
alaaa 19.01.2012 20:21
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak