Sposób przygotowania

Przygotować farsz: pieczarki umyć, osuszyć, drobno pokroić, obsmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę, dusić razem kilka minut. Posypać mąką, zasmażyć, podlać bulionem, wymieszać i gotować kilka minut, aż całkowicie odparuje woda. Na omlety: roztrzepać jajka z wodą, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wlać 1/4 masy, usmażyć omlet z obu stron. W ten sam sposób przygotować pozostałe 3 omlety. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, położyć omlet, posmarować farszem, posypać serem. Ułożyć na nim następny omlet, farsz i ser.Na wierzchu powinien być omlet, posypać go serem. Zapiekać 20 min w temp 200 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pycia9

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !