Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 700 g
cebula 2 szt
masło stopione 2 łyżki
mąka 1 łyżka
bulion 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 9 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik pieczarkowy

Przygotować farsz: pieczarki umyć, osuszyć, drobno pokroić, obsmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę, dusić razem kilka minut. Posypać mąką, zasmażyć, podlać bulionem, wymieszać i gotować kilka minut, aż całkowicie odparuje woda. Na omlety: roztrzepać jajka z wodą, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wlać 1/4 masy, usmażyć omlet z obu stron. W ten sam sposób przygotować pozostałe 3 omlety. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, położyć omlet, posmarować farszem, posypać serem. Ułożyć na nim następny omlet, farsz i ser.Na wierzchu powinien być omlet, posypać go serem. Zapiekać 20 min w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.10.2013 07:37
bardzo fajny
pycia9 19.12.2012 21:05
Pycha
Marta1986 19.05.2012 07:49
mniam
kriso 26.09.2011 21:59
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak