Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 60 dkg
sól do smaku
ocet wg uznania
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt
śmietana 1/2 szkl
papryka mielona 1 łyżeczka
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia na ostro

Oczyszczoną dynię pokroić w makaronik, posypać solą, skropić octem i pozostawić na pół godziny. Odcisnąć z soku, jaki dynia puści. Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do niej dynię, posypać kminkiem, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu ok 30 min, aż będzie miękka. Śmietanę wymieszać z papryką, zalać dynię, zagotować i podać np do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.02.2013 19:05
super
pierniczkowo 12.05.2012 12:06
uwielbiam dynię, smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak