Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

1. Kurki opłukać. Gotować ok. 1 h.
2. Cebulę poszatkować. Smażyć na złocisty kolor.
3.Gdy kurki się ugotują, dodać do cebuli. Część można zmiksować. Wodę pozostałą od kurek, zmieszać ze śmietaną, mąką. Wlać do reszty i zagotować.
4. Dodać przyprawy warzywnej. Dodać utarty ser gorgonzola lub błękitny. Gotować aż ser się rozpuści.
5. Dodać pokrojony świeży koperek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Kurki i gorgonzola, to to co lubię, tylko ten kucharek mi tu nie bardzo pasuje... Pewnie dlatego, że używam go prawie wyłącznie do zup :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam gorgonzolę, ale z kurkami jeszcze nie jadłam ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    Bernadetta, ten Kucharek to tak dodaje zamiast soli, mogą tez byc Ziarenka smaku lb inna przyprawa warzywna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z chęcią bym posmakowała.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    znakomity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !