Sposób przygotowania

Filety należy umyć, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na łyżce oleju.
Naczynie do zapiekania nasmarować margaryną. Banany obieramy, 3 kroimy na plastry, czwarty należy przekroić wzdłuż na cztery części.Mięso układamy w naczyniu przekładając plasterkami banana, zaś przekrojone części wzdłuż układamy na wierzchu. W rondelku trzeba rozgrzać resztę oleju, dodać mąkę i curry, przesmażyć. Następnie dodajemy ocet winny (sok z cytryny), bulion,śmietanę, sól i pieprz z cukrem. Gotujemy całość 4 minutki mieszając. Potem zalewamy mięso i banany. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok pół godziny w 200 stopniach. Gdy juz gotowe posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    no jeszcze takiego połączenia nie miałam na talerzu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pracochłonne, ale wydaje się pyszne. muszę to zrobić:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    wilczyca Aga

    polecam, połączenie daje zaskakująco pozytywne efekty smakowe. Pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    efektowne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !