Sposób przygotowania

Ciasto drożdżowe: Na stolnicę wysypujemy mąkę, formujemy z niej kopczyk., Robimy w nim zagłębienie i wlewamy do niego pół szklanki wody oraz pokruszone drożdże. Należy zwrócić uwagę by woda była letnia-nie za zimna i nie gorąca. Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy sól, oliwę i zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut aby wyrosło. Przygotowujemy sos: miksujemy pomidory z puszki razem z czosnkiem oraz odrobiną soli i tymiankiem. Możemy dodać łyżeczkę oliwy. Rozwałkowujemy ciasto , smarujemy równomiernie sosem , posypujemy startym serem.Na to układamy plasterki salami, plasterki pieczarek, drobniutko posiekaną cebulkę.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni około 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    też czasem kuchcę coś w \"tym stylu\" tylko składniki na wierzch nieco inne...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha, super ciasto, musze wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    mniam, zjadłoby sie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super ladna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !