Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostre ogórki (super do sosów)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 1 łyzka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
marchew 1 talarki
czosnek 1 talarki
cebula biała 1 piórka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ostre ogórki (super do sosów)

zalewę zagotować wystudzić i zimnym zalewać ogórki ułożone w słoiku, razem z marchewką, gorczycą, czosnkiem.
Następnie pasteryzować 5 minut od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 13.11.2012 15:42
do sosów i na zagrychę też smaczne
Bernadeta1 05.11.2012 18:16
lubię ostre ogórki
Grażyna13 04.02.2012 12:38
faktycznie super :)
Kate131 06.11.2011 07:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak