Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól Mieszamy, po czym pośrodku robimy wgłębienie. Do wgłębienia wsypujemy pokruszone drożdże, dodajemy sól, dolewamy pół szklanki mleka. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 - 15 minut. Następnie dodajemy resztę mleka i jajko .Mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie-dodajemy odrobinę mąki, jeśli zbyt gęste-odrobinę mleka. Odstawiamy ponownie, tym razem na 1 - 1,5 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.W tym czasie objętość ciasta powinna sie podwoić.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Smakowite :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny przepis laduje w moich ulubionych
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra racuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !