Sposób przygotowania

Fasole moczymy na noc w 2 litrach wody .
Na drugi dzień gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem kostek bulionowych. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
Dodajemy do zupy, gdy fasola będzie półmiękka.
Cebule drobno kroimy razem z czosnkiem smażymy na rozgrzanym maśle.
Dodajemy do zupy lekko przyrumienione.
Mieszamy.
Doprawiamy mieloną papryką , pieprzem i Kucharkiem. Wsypujemy posiekana natkę pietruszki.
Mąkę rozrabiamy w pół szklanki wody i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo smaczna zupa, szczególnie dobrze smakuje w jesienne, chłodne dni.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja dawno jej nie gotowałam......
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię fasolówkę ....nawet bardzo!
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Kapitalny pomysł na dodanie papryki - w życiu by mi to do głowy nie przyszło, a tak mam za sobą kolejne bardzo smaczne doświadczenie. Zupa pyszna, w zasadzie nie wiem dlaczego tak rzadko robię fasolówkę. Przecież to bez sensu... bo bardzo jest pyszna. Polecam, a czas ku temu idealny. Gorąca zupa i cieplutki chleb działają wybitnie rozgrzewająco :). Dziękuję. Było pysznie. Nie po raz ostatni.
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam fasolówe
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo lubię taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo lubię taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !