Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
ogórek gruntowy 2-3 sztuki
natka pietruszki 1 garść
jajko 2 sztuki
majonez
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka

Kroki postępowania

1
Gotujemy jajka na twardo.Studzimy je.W tym czasie myjemy warzywa, , przygotowujemy kapustę, usuwając nieładne liście.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka foto
2
Kapustę kroimy bardzo drobno, wkładamy ją do sporej miski. Lekko solimy i ugniatamy dłonią, by zmiękła i puściła sok.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka foto
3
Kroimy również na półplasterki jajka oraz ogórki. Natkę drobniutko szatkujemy. Dodajemy te składniki do miski z kapustą.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka foto
4
Następnie dodajemy około pół szklanki majonezu. Mieszamy starannie.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 17.11.2011 10:43
pycha:)
IKrakowianka 27.09.2011 13:53
lubię surówki z kapusty pekińskiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak