Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 10 dag
marchew
seler 1/2 szt
kapusta 1/2 główki
sól
grzyby suszone 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka śliwkowa

Namoczyć grzyby w litrze wody.Tak samo zrobić ze śliwkami. Odstawić na kilka godzin. Cebulę pokrojoną na ćwiartki ugotować z grzybami.Odcedzić.Na wywarze z grzybów ugotować śliwki.Dodać marchew, seler i pokrojoną kapustę. Gotować do miękkości.Do garnka dolać wywar z grzybów ze śliwkami i drobno posiekanymi grzybami. Zagotować i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak