Sposób przygotowania

Umyte udka zalać 2 l wody.Gotować 20 minut. Marchewkę , pietruszkę i seler obrać.Pora oczyścić. Zetrzeć na grubej tarce marchew, a pietruszkę, seler pokroić w kostkę, zaś pora w plasterki. Wsypać warzywa do garnka z udkami. Doprawić pieprzem i liściem. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Ogórki zetrzeć na tarce i dodać do cebuli. Podsmażyć. Dodać do wywaru.Gotować ok. 15 minut.Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Mięso oczyszczone z kości dodać do zupy i zagotować. Zabielić śmietaną.Podawać zupę posypaną pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !