Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki pieczone z orzechami i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
orzechy włoskie 3/4 szkl
czosnek 4 ząbki
ocet winny 1/4 szkl
olej 1 łyżka
zielona pietruszka do smaku
papryka do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki pieczone z orzechami i czosnkiem

Buraki opłukać, upiec,obrać ze skórki i bardzo drobno pokroić,oczyszczone orzechy włoskie,sól,czosnek,paprykę dokładnie rozdrobnić i skropić octem winnym,wszystko razem złączyć z burakami,dobrze wymieszać,dodać oleju,posypać drobno pokrojoną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 18.06.2012 11:21
smaczne
Wacław 20.12.2011 19:16
pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak