Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 600 ml
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 4 łyżki
mąka kukurydziana 4 łyżki
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, następnie wymieszać z mąką kukurydzianą. Mleko zagrzać. Jak będzie się prawie gotować, wlewać powoli do masy z żółtek i cały czas mieszać. Masę przelać z powrotem do garnka i podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Na koniec dodać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać. Budyń rozlać do pucharków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 01.07.2013 22:50
Domowy budyń czekoladowy... ummm, pycha.
Weronika_eM 02.10.2011 22:42
bardzo lubię budyń
Ewa6274879 27.09.2011 10:23
domowy budyń bez \"chemii\" - fajne alternatywa dla często kupowanych produktów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak