Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem, następnie wymieszać z mąką kukurydzianą. Mleko zagrzać. Jak będzie się prawie gotować, wlewać powoli do masy z żółtek i cały czas mieszać. Masę przelać z powrotem do garnka i podgrzewać, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Na koniec dodać roztopioną czekoladę i dokładnie wymieszać. Budyń rozlać do pucharków.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    domowy budyń bez \"chemii\" - fajne alternatywa dla często kupowanych produktów :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    bardzo lubię budyń
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Domowy budyń czekoladowy... ummm, pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !