Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowo - śmietanowy według Agi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne ok 1 kg różnych
cebula 2 sztuki
smalec 2 łyżki
śmietana 12% szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowo - śmietanowy według Agi

Grzyby czyścimy,dobrze płuczemy i kroimy w mniejsze kawałki.Przekładamy do garnka,dodajemy łyżkę smalcu,oprószamy solą i pieprzem in dusimy na małym ogniu (można podlać z dwie łyżki wody).Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę i przekładamy na patelnię.Dajemy drugą łyżkę smalcu i delikatnie podlewamy wodą.Dusimy do miękkości.Dodajemy do grzybów.Dodajemy śmietanę,dusimy jeszcze 2 minutki i ponownie doprawiamy do smaku.Super do ziemniaków.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.03.2012 16:33
fajny sosik
IKrakowianka 14.02.2012 21:13
super
Krystyna32 07.01.2012 09:32
pycha
KasiaK90 24.12.2011 08:02
pyszny sos
Ania67 26.10.2011 18:10
pyszny
Kuchareczekjeden 26.09.2011 19:58
świetny sosik
owocówka 26.09.2011 11:02
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak