Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki rybne na chrupiących grzankach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1000 g
mleko 0.5 szkl
cebula 1 szt
jajko 2 szt
bagietka 0.5 szt
olej 3 łyżki
masło 10 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dag
kajzerka 1 szt
ser gouda 300 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki rybne na chrupiących grzankach

Zemleć filety w maszynce razem z namoczoną w mleku i dociśniętą kajzerką.Cebulę obrać,umyć,drobno pokroić i zeszklić na oleju,dodać do masy rybnej wraz z jajkami,przyprawić sola i szczyptą świeżo mielonego pieprzu.Masę starannie wyrobić i uformować z niej malutkie, okrągłe klopsiki,obtoczyć je w tartym serze,wymieszanym z tartą bułka.Pokroić bagietkę w ukośne kromki grubości 1cm i posmarować masłem.Ułożyć klopsiki na kromkach bułki i zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 20minut.Podawać na gorąco np.z sałatką z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak