Sposób przygotowania

Zemleć filety w maszynce razem z namoczoną w mleku i dociśniętą kajzerką.Cebulę obrać,umyć,drobno pokroić i zeszklić na oleju,dodać do masy rybnej wraz z jajkami,przyprawić sola i szczyptą świeżo mielonego pieprzu.Masę starannie wyrobić i uformować z niej malutkie, okrągłe klopsiki,obtoczyć je w tartym serze,wymieszanym z tartą bułka.Pokroić bagietkę w ukośne kromki grubości 1cm i posmarować masłem.Ułożyć klopsiki na kromkach bułki i zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 20minut.Podawać na gorąco np.z sałatką z pomidorów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !