Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 2 szkl
cukier 2 szkl
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia
cytrynka 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok i zmieszać ze skórką MOŻNA PRZESMAŻYC TROSZKE
Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Dodać szklankę mąki i proszek do pieczenia, następnie sok z cytryny i kolejną szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przełożyc doblaszki i. 40 min w temp 180st C. Po wystudzeniu polać lukrem cytrynowym (można kupić gotowy lub zrobić samemu). To moje ulubione ciastto wiec zeczę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 16.06.2012 20:09
wygląda bardzo apetycznie
wirkijom 26.09.2011 14:17
jak znajdę chwilę to na pewno ją upiekę :)
pioge7 26.09.2011 10:57
smaczna bardzo
gosia47-47 26.09.2011 10:52
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak