Sposób przygotowania

Kapustę obgotować w osolonej wodzie,zdjąć liście ostudzić.Filety podzielić na porcje,ułożyć w miseczce,polać sokiem z cytryny,osolić,oprószyć pieprzem,dodać liście laurowe,posypać mielonym zielem angielskim i rozgniecionym jałowcem,odstawić na 1.5godziny do lodówki.Wyjąć filety z lodówki każdą porcję obtoczyć w tartym ementalerze i owinąć liściem kapusty.Posmarować masłem żaroodporną formę,ułożyć w niej filety.Stopić resztę masła,polać nim ryby i piec 20minut w 200stopniach.Wymieszać śmietanę z koncentratem pomidorowym,przyprawić sola i pieprzem,polać nią pakieciki z rybą.Piec jeszcze ok.15minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !