Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty
masło 1 czubata łyżka
cukier 2 łyżki
kakao 1 łyżka
orzechy włoskie
rodzynki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z bakaliami

Kroki postępowania

1
Masło rozpuszczamy z cukrem, dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Francuskie rogaliki z bakaliami foto
2
Dodajemy drobno posiekane orzechy i rodzynki, mieszamy.
Krok 2 - Francuskie rogaliki z bakaliami foto
3
Ciasto francuskie rozwałkowujemy, wycinamy trójkąty, które smarujemy bakaliamy z domową czekoladą,
Krok 3 - Francuskie rogaliki z bakaliami foto
4
Zwijamy rogaliki, układamy je na papierze do pieczenia, smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Krok 4 - Francuskie rogaliki z bakaliami foto
5
Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5 - Francuskie rogaliki z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 12.11.2012 21:04
znakomity przepis, jasno opisany z powalającym efektem końcowym
Agnieszka116 27.04.2012 08:03
Uwielbiam :D
PaniMISIOWA 09.04.2012 17:54
cudowne!
Marlena/Kinia 06.02.2012 20:23
rogaliki pierwsza klasa
Ewelina38 17.10.2011 20:54
uwielbiam francuskie ciasto
Dorota76 26.09.2011 20:34
świetne
ewasylwia 26.09.2011 11:15
Apetyczny taki rogalik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak