Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowe maliny do herbaty

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowe maliny do herbaty

Maliny czyścimy, płuczemy, zasypujemy cukrem, mieszamy, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie zagotowujemy i próżymy na małym ogniu około 10 minut (do czasu, gdy puszczą sporo soku), kilkakrotnie w tym czasie mieszając. Gorące maliny przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.01.2016 17:22
smakołyki, cuda
gusia1000 05.01.2012 16:13
Pyszności.
Jolanta_P-S 30.09.2011 19:58
Bardzo lubię, ale w tym roku nie robiłam, bo u nas przez majowe przymrozki nie było owoców
pioge7 26.09.2011 10:57
super
Emilia22 26.09.2011 08:37
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak