Sposób przygotowania

U mnie ciasto francuskie było w formie bloku, więc musiałam je dodatkowo rozwałkować. Następnym razem kupię już gotowe. Rozłożyć ciasto na papierze do pieczenia i posypać cukrem brązowym równomiernie całe ciasto, następnie posypać czekoladowymi groszkami i cynamonem. Jajko roztrzepać. Ciasto zwijać w rulon, docisnąć je tak żeby nadzienie nie wypadło a ciasto do siebie przylegało. Teraz można swobodnie kroić ciasto na średniej grubości kawałki (ślimaki), lekko smarować je roztrzepanym jajkiem. Piekarnik rozgrzać do 180-200 stopni, na papierze do pieczenia poukładać ślimaki. Piec przez około 20-30 minut (Ja tak na prawdę piekłem aż się zarumienią, więc najlepiej sprawdzać je podczas pieczenia).

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !