Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w kremie rumowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 5 szt.
cukier 2 łyż.
kremówka 1 szklanka
cukier puder 2 łyż.
sok z cytryny 1 łyż.
gorzka czekolada 1/3 tabliczki
rum 4 łyż
melisa 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w kremie rumowym

Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki i po wyjęciu gniazd nasiennych obgotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem cukru, soku, po czym osączyć i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania wlać rum. Jabłka rozłożyć do pucharków i ozdobić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2013 00:13
Tylko tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak