Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa ze świeżych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6 szt
cebula pół szt
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
cukier
ocet winny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa ze świeżych pomidorów

Na patelni rozgrzej oliwę (niezbyt mocno).
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na patelni na oliwie, pod koniec smażenia dodają przeciśnięty przez praskę czosnek.
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki , pokrój w drobna kosteczkę.
Pomidory dodaj do cebuli, przypraw sola, pieprzem i cukrem oraz octem winnym. Duś aż sok odparuje (ok 25 min).
Przed podaniem udekoruj bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.10.2011 19:58
ja też :)
Justyna Jussstiii 25.10.2011 08:58
polecam przepis
Justyna Jussstiii 25.10.2011 08:58
polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak