Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka obiadowa z zielonych pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone 1,5 kg.
ogórki świeże 1,5 kg.
kapusta biała 1 kg.
marchew 3/4 kg.
papryka czerwona 1/2 kg.
cukier 1 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 2 łyżki
cebula 3/4 kg.
oliwa 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka obiadowa z zielonych pomidorów

marchew umyć obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej,pozostałe warzywa umyć obrać z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski wszystkie pokrojone warzywa połączyć ze sobą i wymieszać z solą i cukrem odstawić najlepiej na noc,następnego dnia rano wlać ocet i olej lub oliwę wymieszać i włożyć wszystko do dużego garnka następnie zagotować i pogotować na małym ogniu ok.15min,gorącą sałatkę wkładać umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 30.11.2012 01:35
mniam
Grazyna0211 12.10.2011 10:09
świetna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak