Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4
sok z cytryny 4 łyżki
zielona pietruszka 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
olej
sól
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg w ziołach

Pstrągi umyć i oczyścić. W środku i z wierzchu pokropić sokiem z cytryny. Odstawić na chwilę. Szczypiorek i pietruszkę umyć, lekko posolić, włożyć do środka ryb. Ryby posmarować olejem i obsypać przyprawą i solą. Piec po 5 min. z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak