Sposób przygotowania

Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Do mąki wkroić margarynę, dodać żółtka i cukier, zagnieść ciasto , zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po upływie tego czasu ciasto podzielić na 3 części i 1 schować z powrotem do lodówki a dwoma wylepić blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłożyć dżemy wymieszane z bułką tartą.
Ubić na sztywno pianę i pod koniec ubijania dodać kisiel i dalej ubijać jeszcze chwilę. Pianę wyłożyć na jabłka, rozsmarować i na wierzch zetrzeć na tarce trzecią część ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 50-55 minut.
Przestudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    piękne :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam ciacha z jabłkami!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piekę takie ciasto i przyznaję,że jest super.Nazywam je Tutti Frutti.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ewcia ja też je bardzo lubię. I co najważniejsze jest łatwe w wykonaniu.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super to ciacho! ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !