Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka kakaowo-serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kakaowe
mąka 2,5 szkl.
jajko 2 szt.
cukier 3/4 szkl.
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 szkl.
olej 1/2 szkl.
ciasto serowe:
margaryna 1/2 kost.
cukier 1/2 szkl.
jajko 2 szt.
mąka 1 łyżka
aromat cytrynowy
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: babka kakaowo-serowa

przygotować ciasta w oddzielnych naczyniach wsypać do jedego naczynia składniki kakaowego ciasta a do drugiego naczynia składniki ciasta serowego i wszystko zmiksować mikserem lub blenderem wylać na przemian najpierw ciasto kakaowe potem serowe i tak na zmianę do wyczerpania mas do wysmarowanej tłuszczem okrągłej z kominkiem lub keksowej foremki i upiec w temp.180st.ok.50min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.08.2013 08:03
wygląda na smaczną
caralajna 23.07.2012 09:21
pyszne smaki
Monika193
Monika193 06.11.2011 14:43
super
agnieszka137 27.09.2011 12:43
ale super baba!
mirosława4 26.09.2011 18:18
i tak samo smakowała:)
Anna146 26.09.2011 07:13
apetycznie wygląda
suzana 25.09.2011 21:13
bardzo ładna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak