Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy keczup

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chilli 1
czosnek 1 ząbek
pomidory 1 kg
oliwa 2 łyżki
białe wino 1/4 szklanki
cukier
ocet
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy keczup

Obraną cebulę i czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Chilli oczyścić, strączek pociąć na kawałki. Zagotować 2 łyżki wody z białym winem. Dodać warzywa, gotować ok. 30 min. Wymieszać z 2 łyżkami oliwy i przetrzeć. Przecier gotować 20 minut. Keczup przyprawić pikantnie solą, pieprzem, cukrem i octem. Przelać do słoików. Zakręcić i pasteryzować ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 25.05.2012 07:51
Warto wypróbować.
chamois
chamois 30.04.2012 13:59
godne uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak