Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na cienkie paski, czosnek obrać i zmiażdżyć. Mięso doprawić solą, pieprzem, chili, czosnkiem, cukrem i odstawić na 1 godz. Oczyszczone i pokrojone grzyby usmażyć na połowie tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu smażyć krótko mięso, dodać pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć. Dodać grzyby, wlać rosół i dusić, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęścić potrawę mąką. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wyprobuje jak przyzadze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Lubię bardzo dania z grzybami.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mięso + grzyby = pychota
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne jedzonko:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    warto wypróbować
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    warto wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    dobry pomysł na obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !